VINOGRADI

U Srbiji, grubo gledano po jednom kriterijumu, postoje dve vrste vinarija: vinarije iz „telefonskog imenika” i one malo inventivnije, koje promišljanjem i begom iz rigoroznih birokratskih kandži imenuju svoju proizvodnju vina malo drugačije.Porodica Injac je, od samog nastanka, sebe svrstala u drugi sektor. Tako je nastala vinarija AVEN! Ovo je priča o brzom usponu, o instituciji sklada, o posvećenosti i trudu… Priča o sremskom vinskom dragulju koji raste na dnevnom nivou, o vinariji AVEN!

vinarija aven svecanost

VINOGRADI

U sastavu Vinarije AVEN se nalaze dva vinograda, geografski i statusno razdvojena, ali konceptualno više nego povezana. U našem vlasništvu su dva hektara na teritoriji Novog Slankamena. Nadmorska visina od gotovo idealnih 243 m i jugoistočna orijentacija vinograda na vrhu brda, uz neposrednu blizinu Dunava (nekih 300 m vazdušne linije), čini ovo mesto idealnim za proizvodnju belih sorti grožđa. Tu negujemo rajnski rizling i šardone…

Drugi vinograd, koji trenutno držimo u zakupu, nalazi se na teritoriji Župe aleksandrovačke . Ta oblast garantuje svojom bogatom vinogradarskom istorijom i vinskim nasleđem, najviši mogući kvalitet grožđa. Iz tog vinograda nam stižu Cabernet Sauvignon i Merlot, u ovom trenutku uzdanice AVEN vinske filosofije.

O VINARIJI

U Srbiji, grubo gledano po jednom kriterijumu, postoje dve vrste vinarija: vinarije iz „telefonskog imenika” i one malo inventivnije, koje promišljanjem i begom iz rigoroznih birokratskih kandži imenuju svoju proizvodnju vina malo drugačije.Porodica Injac je, od samog nastanka, sebe svrstala u drugi sektor. Tako je nastala vinarija AVEN!

Ovo je priča o brzom usponu, o instituciji sklada, o posvećenosti i trudu… Priča o sremskom vinskom dragulju koji raste na dnevnom nivou, o vinariji AVEN!

Vino se nikada ne dešava samo od sebe. Oni koji ga nemaju u genima, jednostavno osete snažan poriv u datom trenutku i hvataju se u koštac sa proizvodnjom, vođeni nekim neobjašnjivim silama, tražeći priču. Tradicija proizvodnje se kod porodice Injac ipak nalazi u genima. Naime, tokom devetnaestog veka se za mnoge strateške stvari pitao deda Jovan, poznat po proizvodnji vina.Da je to baš tako, dokazuje tradicionalni nadimak koji je prvo pripao baš njemu – Butelja!

Nadimak je neretko važniji od prezimena, pa ima slučajeva da je postajao prezime. Butelja se prenosi sa kolena na koleno, kao i tradicija proizvodnje. Ovaj nadimak se nikada neće ugasiti i biće gradivni deo svake kapi vina koje kane iz Vinarije AVEN.

O VINARIJI

Da ova vinarija već dug vremenski period postoji u vizijama bračnog para Injac, jasno je već po prolasku kapije ljupkog vinskog hrama u Inđiji. U posed prvih vinograda (trenutno 2ha na Fruškoj Gori i 2ha u zakupu, u Župi aleksandrovačkoj) porodica Injac dolazi 2016-te godine, a formalno pravno, AVEN je kao vinarija registrovan 2017-te, u trenutku kada je sistem već potpuno razrađen i zatvoren.Kompletna atmosfera u vinariji, zvanično otvorenoj u januaru 2019-te, odiše konceptom. Svaki kubni centimetar unutar nevelikog ali optimizovanog AVEN zdanja vam vrlo ubedljivo kazuje da „improvizacija ne stanuje ovde“. Uostalom, vino je kanonska rabota, u kojoj za „igrarije“ ima mesta jedino u slučaju nepostojanja odgovarajućeg znanja, zatim potrebnih sredstava za proizvodnju i nedovoljno obučenog ljudstva. Tih komponenti u AVENU nema.

Ono čega ima u AVENU je svakako kapacitet da se godišnje proizvede i odneguje 25000 litara vina visokog kvaliteta, sa daljom tendencijom rasta u skladu sa potrebama tržišta. Na talasima progresa kvaliteta, pa i kvantiteta, menadžment vinarije vredno radi i maksimalno se trudi da bude prisutan gde god to ima smisla. Stoga ne čudi čitav niz manifestacija čijem su nivou, nadamo se, doprinela i AVEN vina.U vinariji kažu: „Od maja 2017-te, kada je spakovana prva boca, do danas, pojavili smo se na velikom broju vinskih smotri, od lokalne do globalne važnosti. Učestvujemo da bi se predstavili, ali i da bi oslušnuli glas vinske javnosti i eventualno prihvatili određene interesantne sugestije, koje ne narušavaju našu AVEN filosofiju rada. Harmonija i sklad su nam prioritet! Naša je obaveza da u tome istrajemo.“

Svojom ponudom hoćemo da obezbedimo potrošačima vino dobrog kvaliteta. Spoj ljubavi i tradicije prema vinu, kao i podneblje koje daje sorte grožđa vrhunskog kvaliteta za rezultat daju i kvalitetna vina.

LOKACIJA

Petra Kočića 29, Inđija 22320, Republika Srbija

Kontakt

+381 61 21 51 034

Kontakt

vinarijaaven@gmail.com

NAVIGACIJA

All rights reserved © Vinarija Aven

error: Content is protected !!
0
  0
  Your Cart
  Korpa je prazna
  ×
  ×

  Cart