AVEN CABERNET SAUVIGNON

Farba u svoje boje čašu, farba usnu duplju poštovaoca vina, boji misli širokoumnih vinskih ljubitelja… Ovo vino, duboke tamno crvene boje opčinjava svojim performansama. Svaka kap nepogrešivo upućuje na Župu! Svež a snažan, lako pokretljiv, voćan na nosu (divlja kupina, suva šljiva, crna drenjina…), uz nešto začina (cimet i karanfilić pre svega), ali i sa prepoznatljivim notama „pristiglim“ iz barik okruženja (tost hleb, kedrovina…)

AVEN Cabernet Sauvignon ni u čemu ne oskudeva. Jedina mana, ako to može biti mana, je višak svega. Na ukusu se širokom spektru aroma pridružuju zrele višnje i neke naznake jabuka. Izrazito voćni karakter prate lepo ukomponovane kiseline i zreli tanini. Završnica je takođe voćna i upečatljiva, a aftertejst poprilično dug.AVEN Cabernet Sauvignon nesumnjivo postavlja nove standarde na srpskoj „Cabernet sceni“.

Prepoznat od starta kao nešto klasično, ali nešto na svoj način sasvim drugačije i bolje, AVEN Cabernet je od svih naših vina otišao korak dalje, prevashodno zahvaljujući i spektakularnom uspehu u Londonu (Srebrna medalja na Decanteru 2019). Vino za ponos!

AVEN MERLOT

Još jedan snažan argument za tezu da je Srbija zemlja merloa, svakako predstavlja Merlot Vinarije AVEN. Tamno crven i lako pokretljiv u čaši, ovaj merlo bukvalno zavodi širokim voćnim spektrom na nosu. Ređaju se brusnica, borovnica, kupina, šumske jagode… Na ukusu posebno valja istaći vrlo ukomponovane zrele tanine, uvijene u marmelade od raznog voća, a prevashodno onog iz aromatskog spektra. Vino je mudro i nenapadno negovano skoro godinu dana u srpskim hrastovim baricima, zaokruženo i izbalansirano.

 Izuzetno pitko za prilično visok alkohol, prevashodno zahvaljujući vrlo lepim kiselinama. Završnica vrlo postojana i prati je naglašeno voćni i omamljujući aftertejst.AVEN Merlot ima izvesne magnetne karakteristike, verovatno i zbog svoje bipolarnosti.

Grožđe sa juga (Župa Aleksandrovačka), a proizvodnja na severu (Inđija), predstavljaju dva pola koja formiraju to privlačno, dobitno polje. Svojim izraženim karakterom, ova crvena voćna AVEN bomba dobija sve širi krug pristalica i u stanju je da k’ vinu privede čak i one koji vinu nisu bili skloni. Do sada…

AVEN CABERNET SAUVIGNON

Kroz svoj Roze, AVEN Vinarija jasno govori da se ne drži aktuelnog pomodarstva u proizvodnom smislu. Izvesna robusnost, oličena u neznatno jačem alkoholu (14%), pa i boji (svetlo ružičasta, ka karamel), pojačava anticipativne automate konzumenta.

 Na mirisu imamo čitavu voćnu paletu, donekle i očekivanu. Tu su maline, jagode, drenjine i vrlo interesantne – bele dudinje, ne toliko česte u roze vinima. Tek na ukusu stiže standardni zanatski ratluk od ruže uz džem od džanarike i time se ovo intrigantno vino nepogrešivo postavlja u red roze vina sa izraženim karakterom.

Zaokružen, utemeljen, sa neznatno izraženim, prijatnim kiselinama, ovo vino ima izuzetan gastronomski koalicioni kapacitet. Aven Roze je vino koje se dodatno shvata i prihvata svakim novim gutljajem. Povod je diskusiji, ali jako lepo prati i nevezane diskusije. Obavezno konzumirati u interesantnom društvu.

AVEN RAJSKI RIZLING

Princ belih sorti u Aven produkciji je bledožut, lako pokretljiv u čaši, srednje laganog tela, mineralan i voćan pre svega. Aromatskim spektrom dominiraju zelene jabuke, zatim dunje, dinje, mlade šljive, smokve, malo marcipana… 

Ovaj sortni rizling na ukusu dodatno pojačavaju nar i pita od jabuka. Vino ima izraženo elegantnu završnicu i postojan aftertejst, koji inicira onu „čašu više“. I pored inoksne pripreme za život, slobodno se može reći da potencijal za dodatno sazrevanje postoji. Stoga ovo vino predstavlja na neki način i investiciju: Svakim danom postaje bolje!Velike su šanse da Aven Rajnski Rizling dobije „teže“ epolete u permanentnom komercijalnom ratu za status sorte. 

Etiketa koja verovatno u najvećoj meri oličava Aven filosofiju porodice Injac: Tiho, nenametljivo, ali izuzetno kvalitetno, postojno i sa svetlim futurom. Velike su šanse da Aven Rajnski Rizling dobije „teže“ epolete u permanentnom komercijalnom ratu za status sorte. Etiketa koja verovatno u najvećoj meri oličava Aven filosofiju porodice Injac: Tiho, nenametljivo, ali izuzetno kvalitetno, postojno i sa svetlim futurom.

AVEN CHARDONAY

AVEN Chardonnay je vino žute boje sa zelenim odsjajem. Prilično glicerozan za vina sličnih performansi. Verovatno najinteresantnije vino iz palete AVEN. Negovano je u inoksnim sudovima, a pokazuje izvesne karakteristike vina iz barika (korica hleba, puter…). Kompot od jabuka i nagoveštaj tropskog voća, malo karamele i mineralni karakter, na neki način oslikavaju teroar sa koga vino potiče.

Vrlo upečatljivo vino, srednje duge završnice i naglašenih, vibrantnih kiselina. Na aftertejstu se naziru tragovi meda i propolisa, što govori da AVEN Chardonnay ma koliko mlad, poseduje segmente karaktera zrelih, odležalih vina.Najpopularnijoj svetskoj vinskoj sorti nije odolela ni Vinarija AVEN. 

Ovde se ne radi o neoriginalnosti u formiranju proizvodne palete, nego o komparativnosti. Da bi vinarija spoznala gde se u proizvodnom smislu nalazi, najmudrije je napraviti nešto već dobro poznato širokom auditorijumu. Tako će se kroz čašu ovog Chardonnay-a čak i laik shvatiti koliko se dobro u Vinariji AVEN radi.

Svojom ponudom hoćemo da obezbedimo potrošačima vino dobrog kvaliteta. Spoj ljubavi i tradicije prema vinu, kao i podneblje koje daje sorte grožđa vrhunskog kvaliteta za rezultat daju i kvalitetna vina.

LOKACIJA

Petra Kočića 29, Inđija 22320, Republika Srbija

Kontakt

+381 61 21 51 034

Kontakt

vinarijaaven@gmail.com

NAVIGACIJA

All rights reserved © Vinarija Aven

error: Content is protected !!
0
  0
  Your Cart
  Korpa je prazna
  ×
  ×

  Cart