Balkans International Wine Competition 2020

Vinarija Aven se okitila zlatnom medaljom za vino Merlot 2018 na Balkans International Wine Competition 2020.  Obzirom na popularnost takmičenja i širok spektar konkurencije, veoma smo zadovoljni ovim velikim  uspehom.

Smatramo da smo ovom medaljom još jednom dokazali kvalitet našeg vina.
Ona predstavlja veliku čast, i još jednu potvrdu da se ljubav prema onome što radite isplati. Ovom nagradom dali smo sebi veliku obavezu da nastavimo sa proizvodnjom izvanrednog  vina. Takođe smo sebi zadali i ogroman zadatak da u bliskoj budućnosti okitimo još naših vina prestižnim nagradama.

Ovom prilikom pozivamo uživaoce vina, koji do sad nisu imali prilike, da probaju naš zlatni Merlo, i opravdaju odluke somelijera  sa ovog tamkičenja.

Više o ovom takmičenju na: vino.rs

Decanter 2020- Nove nagrade 

Na nedavno održanom ocenjivanju prestižnog svetskog vinskog magazina Decanter 2020 , Cabernet Sauvignon i Merlot AVEN su , u žestokoj svetskoj konkurenciji dobili  bronzano odličje. Polazeći od činjenice da je u pitanju bilo drugo pojavljivanje, cenimo da smo sa pravom ponosni na ovaj veliki uspeh.

Ova medalja predstavlja veliku čast, još veću obavezu, popriličan vetar u leđa i potvrdu kvalitetnog rada. Čast što su  naši kaberne i Merlot  dobili bronzanu medalju na takvom takmičenju, svakako da mnogo znači. Obavezu koju smo tim povodom preuzeli, a koja podrazumeva da uložimo dodatne snage za danas – sutra zlato, preuzimamo sa posebnim zadovoljstvom. Vetar u leđa je sama činjenica da ste se samim pojavljivanjem upisali u bar prvu petinu svetske vinske industrije, a to je samo potvrda da ste na odličnom putu.

U nadi da će pored Cabernet Sauvignona i  Merlota druga vina Aven vinarije na predstojećim svetskim vinskim takmičenjima ostvariti ovako zapažen uspeh, ostaje nam poziv svim ljubiteljima vina koji do sada nisu imali prilike, da se uvere u pravedne odluke žirija u Londonu.

Decanter 2019

Na nedavno održanom ocenjivanju prestižnog svetskog vinskog magazina Decanter 2019, Cabernet Sauvignon AVEN je, u žestokoj svetskoj konkurenciji dobio srebrno odličje. Polazeći od činjenice da je u pitanju bilo premijerno pojavljivanje, cenimo da smo sa pravom ponosni na ovaj veliki uspeh.Ova medalja predstavlja veliku čast, još veću obavezu, popriličan vetar u leđa i potvrdu kvalitetnog rada. Čast što je naš kaberne dobio 90 poena na takvom takmičenu, svakako da mnogo znači.

Obavezu koju smo tim povodom preuzeli, a koja podrazumeva da uložimo dodatne snage za danas – sutra zlato, preuzimamo sa posebnim zadovoljstvom. Vetar u leđa je sama činjenica da ste se samim pojavljivanjem upisali u bar prvu petinu svetske vinske industrije, a to je samo potvrda da ste na odličnom putu.U nadi da će pored Cabernet Sauvignona i druga naša vina na predstojećim svetskim vinskim takmičenjima ostvariti ovako zapažen uspeh, ostaje nam poziv svim ljubiteljima vina koji do sada nisu imali prilike, da se uvere u pravedne odluke žirija u Londonu.

vinarija aven decanter silver

Čortanovci 2019

Organizovati bilo kakav događaj vezan za vinarstvo u Vojvodini bez nas, postaje vraški komplikovana misija. Šalu na stranu, u Vili Stanković Čortanovci 2019, nestvarnom čortanovačkom kompleksu, (gde se inače odigrava sjajni Šekspir Fest, pod dirigentskom palicom Nikite Milivojevića – prim. aut.), održana je prelepa smotra stvaralaštva vojvođanskih renomiranih vinarija. Gotovo četrdeset vinarija koje, uz par opravdano odsutnih izuzetaka, čine reprezentaciju vinarstva ove naše regije, predstavilo je profesionalnoj javnosti i mnogim važnim gostima iz zemlje i inostranstva, sve ono najbolje čime se danas u vinskoj Vojvodini raspolaže.

Raskoš sorti, još veća raskoš pristupa tim sortama, širok dijapazon teroarskih i enoloških potencijala, sve veća briga o vizuelnim identitetima… Sve su to bili vidljivi sastojci raskošnog vinskog popodneva u Vili Stanković. Oni retki iz uskog kruga kruga poznavalaca vina, koji do tada nisu čuli za Aven ili su samo čuli nakon Decantera 2019, bili su u mogućnosti da se uvere ko smo, šta smo, kako radimo i da čuju šta ćemo tek da radimo.

Posetiocima našeg štanda smo ostali sasvim sigurno u memoriji. Fakt je da se sa nama računa u najbližoj budućnosti. Ono što je posebno bilo interesantno su ocene posetilaca, koje su gotovo unisone u smislu neshvatanja kako i naše crveno vino Balance nije dobio status sličan Cabernet Sauvignonu… Nama je važno samo to da se raširi saznanje o tome kako nismo vinarija koja ima samo jedno vino vrhunskog nivoa. Sva naša vina će vremenom dobiti pripadajući status i u to smo se i sami uverili u Vili Stanković – Čortanovci 2019. Nestrpljivo čekamo novo druženje sa kolegama i komšijama iz Vojvodine!

Svojom ponudom obezbeđujemo potrošačima vino dobrog kvaliteta. Spoj ljubavi i tradicije prema vinu, kao i podneblje koje daje sorte grožđa vrhunskog kvaliteta za rezultat daju i kvalitetna vina.

LOKACIJA

Petra Kočića 29, Inđija 22320, Republika Srbija

Kontakt

+381 64 849 60 44

Kontakt

vinarijaaven@gmail.com

All rights reserved © Vinarija Aven

error: Content is protected !!
0
  0
  Your Cart
  Korpa je prazna
  ×
  ×

  Cart

  Vinarija Aven