You are currently viewing Čortanovci 2019 – Vila stA(VE)Nković

Čortanovci 2019 – Vila stA(VE)Nković

Čortanovci 2019

Organizovati bilo kakav događaj vezan za vinarstvo u Vojvodini bez nas, postaje vraški komplikovana misija. Šalu na stranu, u Vili Stanković Čortanovci 2019, nestvarnom čortanovačkom kompleksu, (gde se inače odigrava sjajni Šekspir Fest, pod dirigentskom palicom Nikite Milivojevića – prim. aut.), održana je prelepa smotra stvaralaštva vojvođanskih renomiranih vinarija. Gotovo četrdeset vinarija koje, uz par opravdano odsutnih izuzetaka, čine reprezentaciju vinarstva ove naše regije, predstavilo je profesionalnoj javnosti i mnogim važnim gostima iz zemlje i inostranstva, sve ono najbolje čime se danas u vinskoj Vojvodini raspolaže.

Raskoš sorti, još veća raskoš pristupa tim sortama, širok dijapazon teroarskih i enoloških potencijala, sve veća briga o vizuelnim identitetima… Sve su to bili vidljivi sastojci raskošnog vinskog popodneva u Vili Stanković. Oni retki iz uskog kruga kruga poznavalaca vina, koji do tada nisu čuli za Aven ili su samo čuli nakon Decantera 2019, bili su u mogućnosti da se uvere ko smo, šta smo, kako radimo i da čuju šta ćemo tek da radimo.

Posetiocima našeg štanda smo ostali sasvim sigurno u memoriji. Fakt je da se sa nama računa u najbližoj budućnosti. Ono što je posebno bilo interesantno su ocene posetilaca, koje su gotovo unisone u smislu neshvatanja kako i naše crveno vino Balance nije dobio status sličan Cabernet Sauvignonu… Nama je važno samo to da se raširi saznanje o tome kako nismo vinarija koja ima samo jedno vino vrhunskog nivoa. Sva naša vina će vremenom dobiti pripadajući status i u to smo se i sami uverili u Vili Stanković – Čortanovci 2019. Nestrpljivo čekamo novo druženje sa kolegama i komšijama iz Vojvodine!

Оставите одговор