You are currently viewing Festival vina u Inđiji – Zapažen nastup AVEN vinarije

Festival vina u Inđiji – Zapažen nastup AVEN vinarije

Festival vina

Udruženje vinara i ljubitelja vina iz Inđije je po drugi put organizovalo događaj Festival vina koji, sada se već slobodno može reći, prevazilazi očekivanja. Prevashodno zamišljen kao smotra profesionalnih, poluamaterskih i amaterskih vinarija iz užeg okruženja, festival je, entuzijazmom organizatora i angažovanjem profesionalaca unutar svojih redova i nekih sa strane, otišao par koraka dalje.

Vinarija AVEN, ma koliko mlada, sada je već neizostavni deo krema ovog festivala, čemu svedoče nagrade za naša vina, dodeljena od strane izuzetno stručnog žirija, na čijem čelu je bio Vuk Vuletić, najbolji somelijer Balkana. Ako se uzme u obzir da svoj najjači adut – Cabernet Sauvignon, inače laureat srebrne medalje na poslednjem Decanteru, nismo ni dali na ocenjivanje, tada je potpuno jasno da nam kvalitet onoga što radimo ne dozvoljava bezbednu zavetrinu anonimnosti.

Aven je na sceni, reflektori kritičke javnosti su upereni u naše boce i mi se sa tim svetlom jako dobro nosimo. Vidimo se i dogodine u Inđiji, sa nekim novim berbama, u misiji regrutacije novih ljubitelja Aven vina i održavanju uzajamne ljubavi sa postojećim.

Vise o tome na pazovaindjija.

Оставите одговор