VINOGRADI

U Srbiji, grubo gledano po jednom kriterijumu, postoje dve vrste vinarija: vinarije iz „telefonskog imenika” i one malo inventivnije, koje promišljanjem i begom iz rigoroznih birokratskih kandži imenuju svoju proizvodnju vina malo drugačije.Porodica Injac je, od samog nastanka, sebe svrstala u drugi sektor. Tako je nastala vinarija AVEN! Ovo je priča o brzom usponu, o instituciji sklada, o posvećenosti i trudu… Priča o sremskom vinskom dragulju koji raste na dnevnom nivou, o vinariji AVEN!

VINOGRADI

Vinarija AVEN se ponosi sa dva vinograda koji, iako geografski odvojeni, konceptualno se nadopunjuju. Prvi vinograd, površine dva hektara u Novom Slankamenu, sa svojom nadmorskom visinom od 243 metra i jugoistočnom orijentacijom, idealan je za uzgoj belih sorti poput rajnskog rizlinga i šardonea.

Sa druge strane, drugi vinograd u Župi aleksandrovačkoj, sa svojom bogatom vinogradarskom istorijom, donosi nam vrhunske Cabernet Sauvignon i Merlot sorte, koje su nezaobilazni simboli naše vinske filozofije.

O VINARIJI

U Srbiji se prepoznaju dve glavne vrste vinarija: one klasičnog tipa, koje se nalaze u „imeniku“, i one inovativnije, poput Vinarije AVEN.

Ova porodična vinarija, s duboko ukorenjenim nasleđem i prepoznatljivim nadimkom „Butelja“, postala je sinonim za predanost i strast prema umetnosti proizvodnje vina. Oslanjajući se na bogato vinsko nasleđe, Vinarija AVEN neprestano teži ka stvaranju izuzetnih vina koja odražavaju karakter i duh sremskog vinogradarskog regiona.

IDEJA I VIZIJA

Vinarija AVEN postoji kao vizija bračnog para Injac, što se jasno oseća pri prolasku kroz kapiju u Inđiji. U vlasništvu su im vinogradi na Fruškoj Gori (2ha) i u zakupu u Župi aleksandrovačkoj (2ha).

Vinarija je zvanično registrovana 2017. godine, sa kapacitetom proizvodnje od 25,000 litara visokokvalitetnog vina godišnje, uz tendenciju daljeg rasta. Menadžment vinarije aktivno učestvuje na vinskim manifestacijama kako bi predstavio svoja vina i prikupio povratne informacije, zadržavajući pritom svoju AVEN filozofiju rada. Harmonija i kvalitet su njihov prioritet.

Svojom ponudom hoćemo da obezbedimo potrošačima vino dobrog kvaliteta. Spoj ljubavi i tradicije prema vinu, kao i podneblje koje daje sorte grožđa vrhunskog kvaliteta za rezultat daju i kvalitetna vina.

LOKACIJA

Petra Kočića 29, Inđija 22320, Republika Srbija

Kontakt

+381 64 849 60 44

Kontakt

vinarijaaven@gmail.com

NAVIGACIJA

All rights reserved © Vinarija Aven

error: Content is protected !!
0
  0
  Your Cart
  Korpa je prazna
  ×
  ×

  Cart

  Vinarija Aven